Comunitat Valenciana

La Generalitat destina 1,12 milions per a promoure el valencià en ajuntaments

  • El període per a presentar sol·licituds estarà obert fins al pròxim 11 d'abril.
  • Una part de les ajudes es dedicarà a la creació d'oficines de promoció del valencià.
  • També se subvencionaran la retolació i senyalització i el voluntariat lingüístic, entre altres.
Palau de la Generalitat
Palau de la Generalitat
ARCHIVO
Palau de la Generalitat

La Conselleria d'Educació, Cultura, Investigació i Esport destinarà 1,12 milions d'euros en ajudes a la promoció del valencià en ajuntaments, mancomunitats i entitats locals de la Comunitat Valenciana, segons publica aquest dimecres el Diari Oficial de la Generalitat (DOGV).

El termini per a presentar sol·licituds està obert durant un mes, fins a dimecres que ve 11 d'abril. Han de realitzar-se d'acord amb els models i instruccions que arreplega el manual d'ajuda que estarà disponible en la pàgina web de la Conselleria, detalla la Generalitat en un comunicat.

Aquestes subvencions s'emmarquen en l'aposta del Consell per a fomentar l'ús del valencià en tots els àmbits, per la qual cosa continua l'augment pressupostari que "ha suposat un 1020% des de la convocatòria de 2015", ha destacat el director general de Política Lingüística, Rubén Trenzano.

Amb la convocatòria, la Generalitat pretén "fomentar que des de la proximitat local es puga dur a terme la normalització lingüística", a més d'"incentivar que aquelles poblacions que no disposen encara d'una oficina de promoció del valencià puguen posar-la en marxa".

Oficines, retolació, cursos i campanyes

Per a aconseguir-ho, la convocatòria destina una part de les ajudes a la creació i funcionament d'oficines o serveis de promoció del valencià.

La resta de programes subvencionables es destinarà a la retolació i senyalitzacions, cursos de valencià, campanyes de voluntariat lingüístic, accions d'acolliment lingüístic als nouvinguts, activitats culturals, activitats i campanyes municipals de sensibilització i promoció de l'ús del valencià.

També es destinaran subvencions per a fomentar que es dispose d'un pla d'igualtat i d'integració social i programes de l'ús del valencià en les xarxes socials de les entitats.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento