Comunitat Valenciana

El Cor de la Generalitat anirà a la vaga si no es consolida la plantilla actual

  • Una possible vaga afectaria les funcions de 'Tosca', obra per a la qual estan totes les entrades venudes.
  • Apunten que l'aplicació del nou acord podria comportar que integrants de la formació perderen els seus llocs.
  • Els treballadors reclamen que les proves realitzades siguen consolidades "com a proves vàlides" per a fer-los fixos.
Imatge d'arxiu del Cor de la Generalitat
Imatge d'arxiu del Cor de la Generalitat
TATO BAEZA
Imatge d'arxiu del Cor de la Generalitat

El Cor de la Generalitat Valenciana durà a terme mobilitzacions i accions de protesta -entre elles jornades de vaga en les representacions d'òperes com a 'Tosca'- si l'administració no realitza "la consolidació definitiva de l'actual plantilla" d'aquesta unitat artística.

Així s'anuncia en un escrit presentat per representants del cor en el Comité d'empresa de l'Institut Valencià de Cultura (IVC) el passat 5 de març i que "encara no ha obtingut cap resposta" per part de la direcció, segons han assegurat a Europa Press fonts de l'agrupació.

En la missiva, es recorda que el passat mes de desembre es va arribar a un acord entre els sindicats i l'administració per a la reducció de la temporalitat en el sector públic instrumental de la Generalitat, del que forma part l'Institut Valencià de Cultura.

Contractes temporals per interinitat

Es dóna la circumstància que els contractes de treball que vinculen al Cor de la Generalitat amb l'institut són tots temporals per interinitat, una situació que, segons els cantants, "han sol·licitat que se solucione en reiterades ocasions d'una manera no traumàtica" però sense èxit. Ara, l'aplicació del nou acord podria comportar que integrants de la formació coral perderen els seus llocs, apunten.

En aquest punt, subratllen que tots els components de la plantilla del Cor "van superar en el seu moment unes proves d'accés que complien els requisits d'igualtat, mèrit, capacitat i publicitat". Per açò, reclamen que eixes proves "siguen consolidades amb caràcter general com a proves vàlides per a considerar als cantants com treballadors fixos de l'IVC sense cap altra prova o tràmit extraordinari".

"Aquest ha de ser el moment per a convalidar aquelles proves que superarem en el seu moment duent-se a terme la consolidació definitiva de l'actual plantilla del Cor de la Generalitat Valenciana", exigeixen.

I adverteixen que, si no es porta a la pràctica aquesta convalidació, el Cor "haurà d'adoptar mesures per a fer visible aquesta situació de precarietat de forma pública a través de mobilitzacions, accions de protesta i eventualment convocatòria de vaga en les actuacions i les òperes previstes per a la temporada".

Fonts coneixedores han precisat que, probablement per a 'Il Corsaro' no hi haurà parades, encara que sí altres mesures de protesta, però una possible vaga sí afectaria les funcions de 'Tosca', un títol programat per al pròxim mes de maig i per al qual estan totes les entrades venudes des de fa setmanes.

Els artistes demanen en el seu escrit, consultat per Europa Press, una convocatòria de reunió amb els representants de l'IVC i del Conselleria de Cultura per a tractar el tema "amb la major urgència possible".

"Aval" del públic i de la crítica

Remarquen que la plantilla del Cor és "un equip de treball consolidat amb una sobrada i demostrada qualitat, avalada pel públic, la crítica i tots els professionals i grans mestres amb els quals ha treballat".

"Molts de nosaltres -prossegueixen- portem en aquesta situació de precarietat i incertesa més de 25 anys i pensem que a aquesta situació s'ha arribat per la deixadesa dels gestors que hem tingut al llarg dels anys".

"Considerem que la Generalitat ha invertit molts recursos a crear i desenvolupar una unitat artística de caràcter estable, el valor evident del qual és el repertori musical que ha acumulat i que s'engrandeix amb el transcurs de cada temporada. Aquest patrimoni podria perillar si no es té en compte per part de la Generalitat Valenciana que la nostra unitat artística és un equip i no un conjunt de cantants individuals", conclouen.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento