Comunitat Valenciana

La banda valenciana Auxili "es banya" en 'Tresors', el seu nou disc

  • La carta de presentació és un primer single que crida a la revolta, 'Hui la liem'.
  • El cantant, Esteve Tortosa, advoca per usar les seues "armes" musicals per a conscienciar a la gent.
AUXILI 2018
AUXILI 2018
(C) XEPOWS (1)
AUXILI 2018

La banda reggae valenciana Auxili llança aquest divendres el seu tercer disc, 'Tresors', un treball en el qual el grup "es banya" amb lletres compromeses que parlen del dia a dia i el que més els preocupa de la societat actual abordant temes com la corrupció. Es tracta d'una recopilació de cançons en les quals el grup expressa tota la seua "ràbia, però també l'alegria".

Així ho ha explica el cantant, Esteve Tortosa, que ha asseverat que en les noves cançons fan un pas més enllà en el seu caràcter compromés respecte als seus àlbums anteriors, 'Dolç atac' i 'Instants cremant'. 'Tresors' arribarà demà a totes les plataformes digitals i es presentarà en directe en el Festival Diània 2018. També hi ha actuacions previstes en escenaris de Santiago de Compostel·la, Mallorca i Barcelona, entre altres ciutats.

La situació política marca bona part d'aquest disc d'estil reggae fusió i amb el qual la banda sent que ha avançat cap a un so encara "més professional". La carta de presentació és un primer single que crida a la revolta, 'Hui la liem'.

Altres cançons incloses són 'No m'esperes', on la banda d'Ontinyent fa seu la coneguda tornada de Raimon 'Jo vinc d'un silenci'; 'Pàgines negres', en la qual adapten part del 'Què volen aquesta gent?' de Maria del Mar Bonet; o 'Com Camot', amb la col·laboració de Panxo de Zoo i referències al presumpte cas de corrupció d'Imelsa, "Pensem que hi ha alguna cosa que fa olor molt des de fa temps en les institucions valencianes", ha postil·lat el vocalista.

Esteve Tortosa ha advocat per usar les seues "armes" musicals per a conscienciar a la gent i ha agregat, respecte a la situació de la música en valencià: "Venim d'anys de governs del PP en els quals se'ns ha silenciat bastant, mentre que ara pareix que institucionalment, a poc a poc, s'aposta més per la cultura i més programacions i ajuntaments compten amb nosaltres".

"La gent t'assenyala"

L'artista fa notar que encara hui "pel fet de cantar en valencià la gent t'assenyala". "Nosaltres a més ens banyem, és normal, però arribarà el moment en el qual això no passe", ha comentat.

Així mateix, ha remarcat que les bandes joves tenen "referents molt grans", com Obrint Pas i Aspencat, entre d'altres, que "han fet molt i han obert el camí". "Ara s'ha obert el ventall d'estils i hem d'anar amb compte i no deixar de regar eixa llavor", ha asseverat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento