Comunitat Valenciana

Les Falles prenen ja cada racó d'una ciutat en festes

  • Milers de persones, tant valencians com visitants, gaudeixen de l'art, la pólvora i la diversió .
  • El centre es talla aquest divendres a partir de les 15.00 h i hi haurà servei 24 hores tant en el bus com en el metro.
La plaza se ha vuelto a llenar a dos días de la 'plantà' de las Fallas 2018
La plaza se ha vuelto a llenar a dos días de la 'plantà' de las Fallas 2018
EUROPA PRESS
La plaza se ha vuelto a llenar a dos días de la 'plantà' de las Fallas 2018

Ara sí, les Falles de 2018 ja estan ací. Amb els al voltant de 700 monuments grans i infantils plantats en creus i places de tots els barris de la ciutat, València es rendeix per uns dies a l'ordenat caos que viurà fins al dilluns a la nit, quan cremen els monuments i, com per art de màgia, els seus habitants es desperten l'endemà com si res haguera passat.

Perquè, dins del desordre, quasi tot està planificat. El centre es talla a partir de les 15.00 hores d’aquest divendres al trànsit rodat privat per la presència de monuments, carpes i de multitud de desfilades i actes en els seus carrers. Fins a les 4.00 de la matinada del pròxim dia 20, la circulació quedarà restringida en tota la zona interior del perímetre que formen les grans vies i la marginal dreta del Jardí del Túria, des del pont de les Glòries Valencianes fins a la plaça d'Amèrica.

Aquest límit inclourà la plaça d'Espanya i els passos inferiors de la Petxina. Açò sí, el veto no afectarà al transport públic, vehicles d'emergència ni residents. A més, en funció de les necessitats de mobilitat, es podrà ampliar la zona de tancament del trànsit a l'interior del següent anell, delimitat per les avingudes Pérez Galdós, Giorgeta i Peris i Valero, així com el túnel de l'avinguda Pío XII, en Campanar.

Per a compensar les necessitats de mobilitat dels valencians i de les desenes de milers de visitants que rep la ciutat aquests dies, hi haurà servei 24 hores en 13 línies de l'EMT, ampliacions horàries en altres 18 recorreguts i servei ininterromput de Metrovalencia. A més, s'han habilitat zones d'aparcament en la perifèria, al costat dels principals accessos, per a poder estacionar els vehicles i accedir al centre amb el transport públic.

Un milió de turistes

Ferrocarrils de la Generalitat també ofereix 1.300 places d'aparcament gratuït en 15 estacions de superfície de les línies 1, 2 i 9. Mascletaes, castells de focs artificials, cercaviles, l'Ofrena, revetles... Infinitat d'actes ofereixen una combinació única de color, pólvora, art, sentiment i passió aquests dies.

La sàtira dels monuments fallers és un dels principals atractius de la festa. De fet, una de les activitats més repetides aquests dies consisteix a anar «de ruta» per diferents comissions, sobretot del centre, per a observar, comentar i comparar el treball dels artistes fallers.

La previsió turística anuncia una ocupació que ja aconsegueix el 80% i podria arribar-se a penjar el cartell de complet en els establiments hotelers de la ciutat durant el cap de setmana, doncs s'espera rebre a un milió de turistes.

Les festes es tancaran enguany amb una cremà que serà més duradora en la falla municipal, dissenyada per l'artista internacional Okuda San Miguel i dels artistes fallers Latorre i Sanz.

En l'Ofrena a la Verge dels Desemparats, que se celebrarà el dissabte i el diumenge, l'Ajuntament tornarà a instal·lar una passarel·la elevada per a afavorir el trànsit per als vianants en l'encreuament de la plaça de l'Ajuntament amb el carrer Sant Vicent i l'avinguda María Cristina.

Més seguretat que mai 

L'alerta antiterrorista ha fet augmentar de manera significativa les mesures de seguretat en les Falles d'enguany, sobretot en els actes amb aglomeracions. En la mascletà de la plaça de l'Ajuntament, s'han tancat al públic diversos carrers per a utilitzar-les com a vies d'evacuació i d'accés de vehicles d'emergències. Les estacions de metro de Xàtiva i Colón i el pas inferior per als vianants de Germanies es tanquen durant els trets per a evitar allaus.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento