Comunitat Valenciana

Mestre Gozalbo-Comte d'Altea, primer premi d'Infantil de Secció Especial

  • La comissió aconsegueix també el primer premi d’Ingeni i Gràcia.
  • "Abans de demanar, mira dins del teu cor el que estàs disposat a donar", és le seu missatge.
  • La Junta Central Fallera ha distingit també a cinc falles de Secció Experimental.
Falla 'Mira adentro' de Iván Tortajada
Falla 'Mira adentro' de Iván Tortajada
AYTO
Falla 'Mira adentro' de Iván Tortajada

La falla infantil de Mestre Gozalbo-Comte d'Altea s'ha alçat amb el primer premi de la Secció Especial de les Falles de València 2018, per davant de Convent Jerusalem-Matemàtic Marzal i Duc de Gaeta-Pobla de Farnals.

'Mira endins', de l'artista Iván Tortajada, també s'ha fet amb el primer guardó d'Enginy i Gracia, segons ha anunciat el regidor de Cultura Festiva i president de la Junta Central Fallera (JCF), Pere Fuset, després de la deliberació del jurat designat per les pròpies comissions.

Aquesta falla ha plantat sobre els carrers de l'Eixample de València una composició que destaca pel colorit i la quantitat d'elements, sota la idea de "abans de demanar, mira dins del teu cor el que estàs disposat a donar".

Completen el podi de Secció Especial els monuments infantils de Convent Jerusalem-Matemàtic Marzal, de l'artista José Gallego, i Duc de Gaeta-Pobla de Farnals, creada per Julio Monterrubio, en segona i tercera posició, respectivament. Convent va ser la guanyadora en les Falles 2017 i baixa ara una posició, la que recupera Maestro Gozalbo.

La falla infantil guanyadora de 2018 està molt prop del Ninot Indultat, que pertany a la seua veïna comissió d'Almirall Cadarso-Comte Altea i se salvarà del foc de la Cremà amb una tendra escena de l'artista Manuel Algarra.

Premis Secció Especial

La llista de premiats segueix amb Císcar Borriana, de l'artista Bernardo Estela, en quarta posició; Reina-Pau-Sant Vicent (Joan S. Blanch), en cinquena; Sueca-Literat Azorín (Rojas Soler), en sisena, i Gayano Lluch-Doctor Marco Merenciano, en setena (Sergio Amar).

Els tres últims monuments infantils guardonats són els que han plantat Sapadors-Vicent Lleó (Ángel Navarro), en vuité lloc; Exposició-Micer Mascó, en nové (Ariadna González i Xavier Gurrea), i Malvarrosa-Antoni Ponz-Cavite, en el dècim (Miguel Hernández).

Enginy i gràcia

En l'apartat d'Enginy i Gràcia de Secció Especial també s'ha proclamat com a vencedora el 'Mira endins' d'Iván Tortajada per a Mestre Gozalbo-Comte d'Altea, seguida de Duc de Gaeta-Pobla de Farnals, de Julio Monterrubio, i Exposició-Micer Mascó, d'Ariadna González i Xavier Gurrea.

La Junta Central Fallera ha distingit a cinc falles de Secció Experimental: Jesús Morante i Boràs-Caminot, de Ricard Balanzá; Ripalda-Beneficència-Sant Ramon, de Vicent Almela; Borrull-Socors, de la Comissió; Tres Camins-Pinedo, d'Anna Ruiz Sospedra, i Dalt-Sant Tomàs de Víctor M. Valero.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento