Comunitat Valenciana

La intenció de despesa dels valencians per a Setmana Santa disminueix un 25%

  • El gruix continua sent el d'aquells que pensen destinar el mateix import (63,7%).
  • L'11% dels valencians enquestats manifesta tindre intenció de gastar més que l'any passa.
  • Així ho indica l'Observatori mensual de Cetelem sobre previsió de despeses en aquestes dates.
Bar, bars, gent, persones, persona, turisme, turistes, turista
Bar, bars, gent, persones, persona, turisme, turistes, turista
EUROPA PRESS - Archivo
Bar, bars, gent, persones, persona, turisme, turistes, turista

La intenció de despesa manifestada pels valencians per a les pròximes vacances de Setmana Santa és de 247 euros, la qual cosa suposa un descens de 25% respecte a les intencions declarades en 2017. Així ho arreplega l'Observatori mensual de Cetelem sobre previsió de despeses en aquestes dates assenyalades, donat aquest divendres a conéixer.

'A priori', els valencians tenen intenció de gastar-se un 26% menys que el conjunt d'espanyols -247 euros enfront de 334 euros de mitjana a Espanya-.

En un altre ordre, l'11% dels valencians enquestats manifesta tindre intenció de gastar més que l'any passat en l'imminent període de descans que s'aveïna. El gruix continua sent el d'aquells que pensen destinar el mateix import (63,7%). Destaca el fort descens, 8,2 punts percentuals, d'aquells que pensen gastar menys (25,5% vs 33,7%).

Respecte a la mitjana d'Espanya, el percentatge de valencians que pensa gastar més aquestes vacances és inferior a la mitjana -10,8% vs 12,5%-. El percentatge d'aquells que pensa realitzar una menor despesa és superior en el cas de la Comunitat Valenciana -25,5% vs 23,8% mitjana d'Espanya-.

Restaurants, processons i cultura

Les activitats preferides 'a priori' pels valencians per a aquesta Setmana Santa són, per aquest ordre, eixir a restaurants (35,8%), veure les processons (38,2%), i anar al cinema/teatre/espectacles (32,4%). Destaca el fort increment de 14 punts en el percentatge de valencians que declara tindre intenció de veure les processons de Setmana Santa -32,8% vs 18,8% en 2017-.

Les activitats en família amb els fills també pareixen suscitar més interés enguany, ja que un 15,7% de valencians té intenció d'anar a parcs temàtics amb els seus fills enfront de l'11,9% de l'any passat.

En comparació de la resta d'espanyols, els valencians destaquen per damunt de la mitjana en les intencions manifestades a eixir a restaurants -38,2% vs 33,6% mitjana Espanya-, a anar al cinema o teatre -32,4% vs 24,1% mitjana Espanya- i sobretot en el que acudir a processons es refereix -32,8% vs 20,2%-.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento