Comunitat Valenciana

Un home accepta un any de presó per atropellar dos joves quan conduïa embriac i a gran velocitat en Falles de 2016

  • Un home ha acceptat una pena d'un any de presó per atropellar dos joves quan circulava embriac i a gran velocitat en l'encreuament de l'Avinguda Catalunya amb Blasco Ibáñez de València en Falles de 2016. Després del succés, es va donar a la fugida amb taxes de 0,78 i 0,73 mil·ligrams d'alcohol per litre d'aire aspirat.
Façana Ciutat de la Justícia de València
Façana Ciutat de la Justícia de València
EUROPA PRESS - Archivo
Façana Ciutat de la Justícia de València

Així consta en una sentència, facilitada pel Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV), en la qual l'Audiència condemna l'home per dos delictes de lesions per imprudència greu i altres dos d'omissió del deure socórrec amb l'atenuant de reparació del dany i intoxicació etílica semiplena.

El condemnat, de 31 anys i sense antecedents penals, ha reconegut els fets en un juí que ha tingut lloc aquest divendres. Els fets es remunten al 18 de març de 2016, quan sobre les 3 hores va pujar al seu cotxe que tenia estacionat en la Gran Via Marqués del Túria de València al costat de la seua parella i es va dirigir cap a l'eixida nord de la ciutat, en l'Avinguda de Catalunya.

En arribar a una rotonda situada a l'inici d'aquesta avinguda en el seu encreuament amb la de Blasco Ibáñez, es va trobar creuant des de la seua esquerra un grup de vianants a pesar que el semàfor corresponent a aquest es trobava en roig.

Com a conseqüència de la ingesta etílica, les seues facultats psicofísiques idònies per a conduir estaven minvades. De fet, quan es va sotmetre voluntàriament a les proves va donar un resultat de 0,78 i 0,73 mil·ligrams d'alcohol per litre d'aire espirat.

Tot açò, unit al fet que circulava a una velocitat excessiva, va impedir que s'advertira amb la deguda antelació de la presència dels vianants en la calçada i que aconseguira detindre o dominar el cotxe de manera que no els aconseguira.

Així, va irrompre enmig del grup i va atropellar dos joves -un empleat de banca de 25 anys i un repartidor de 23-, projectant un d'ells a 9,50 metres del lloc en el qual li va atropellar. Tot seguit, sense arribar a detindre el vehicle i sense realitzar acte algun que revelara si més no interés per les conseqüències de l'atropellament, va seguir la seua marxa a tal velocitat que, ja en la V-21, una motocicleta que li seguia li va perdre de vista.

Com a conseqüència de l'atropellament, el jove de 25 anys va patir excoriacions en la cara i en una de les seues mans, fractura d'ossos nasals i tumefacció en un dit. Per la seua banda, l'altre jove va patir una ferida en la cella, hematomes i erosions en la cara i nas.

El conductor, a l'octubre de 2016 i desembre de 2017, va indemnitzar extraprocessalment els lesionats amb 3.832,75 euros i amb 7.378,72 euros, quantitats que, unides al pagat per l'asseguradora al marge del procés, van determinar les totals satisfaccions de les reclamacions civils de tots dos.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento