Comunitat Valenciana

Denuncien un altre atac "homòfob" contra una falla que tracta la igualtat sexual, el segon en dos dies

  • El monument infantil de la falla Carrer de Dalt-St. Tomás de València sobre diversitat i igualtat sexual va ser "greument destrossat" durant la passada nit. Es tracta del segon atac "homòfob" en dos dies, després del que va patir un ninot de República Argentina-Doctor Pallarés Iranzo que mostrava un bes, segons ha denunciat en el seu mur de Facebook el president de la Junta Central Fallera (JCF), Pere Fuset.
Una de les peces has sigut arrancada per complet
Una de les peces has sigut arrancada per complet
PERE FUSET
Una de les peces has sigut arrancada per complet

Aquesta falla del barri del Carme, creada per l'artista faller Víctor Valero amb el lema 'Diferents', està composta per xics que porten cartells per a denunciar els problemes als quals s'enfronten per ser trans o pel seu color de pell, a més de per malalties com l'autisme. El monument va rebre el premi Arco Iris de Lambda, col·lectiu de lesbianes, gais, transsexuals i bissexuals de València.

En les fotografies que ha compartit el també regidor de Cultura Festiva s'aprecia que algunes de les figures que componen la falla han sigut completament arrancades de la base. "Pareix que l'homofòbia no suporta les falles inclusives i crítiques amb el seu odi irracional i troglodita", ha lamentat Fuset en la xarxa social.

Aquest passat dijous, el ninot de República Argentina-Doctor Pallarés Iranzo (L'Amistat) que mostrava un bes entre dos xics -un blanc i un altre negre- també va ser destrossat, segons van denunciar la comissió, l'artista faller Cristian García Carrasco i el president de la Junta Fallera. En aquest cas, van trobar el cap del xic blanc arrancada.

"No hi ha explicació perquè en ple segle XXI seguisquen passant aquestes coses", va lamentar el creador de la peça en el seu perfil d'Instagram, per a recalcar que "en aquesta societat ja no cap l'homofòbia".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento