Propostes per viure un Sant Jordi 2018 amb tots els sentits

  • Barcelona recupera l’esmorzar de Sant Jordi, que passarà a fer-se a La Virreina, serà el primer de desenes d’actes a la ciutat.
  • L'Antiga Fàbrica Damm acull per sisè any el Sant Jordi Musical, amb les actuacions de Quimi Portet, La Iaia, El Petit de Cal Eril, Dolo o Xarim Aresté.
Venta de libros durante Sant Jordi en Barcelona
Venta de libros durante Sant Jordi en Barcelona
EUROPA PRESS
Venta de libros durante Sant Jordi en Barcelona

La Diada ja ha arribat i convida a passejar pels carrers i places de la capital catalana celebrant l'amor i la cultura amb roses i llibres. La Rambla tornarà a ser l'epicentre de la festa juntament amb Plaça Catalunya, Rambla de Catalunya i Passeig de Gràcia. I enguany se suma un tram del carrer Consell de Cent. Enguany, la Diada ha escalfat motors amb activitats prèvies entre el 19 i el 22 d'abril. Tot seguit us proposem un seguit d'actes en els quals participar aquest mateix dilluns.

Esmorzar de Sant Jordi. La trobada d'escriptors que protagonitzen la Diada literària torna enguany amb un canvi d'emplaçament: de l'hotel Regina al Palau de la Virreina(09.30 hores). Amb aquest acte, l'Ajuntament vol reivindicar Barcelona com a Ciutat Literària de la Unesco i com a capital del sector editorial.

Portes obertes a l'Ajuntament. Per la Diada, la ciutadania pot visitar gratis la seva història de l'Ajuntament i espais emblemàtics com l'Escala Negra, la Capella del Bon Consell, el Saló de Cròniques, el Saló del Bon Govern, el despatx de l'alcaldessa o el Saló de Cent. El recorregut comença a la porta del carrer de la Ciutat. Allà, diversos personatges històrics rebran els visitants als salons nobles de la Casa Gran (Entrada pel carrer de la Ciutat, avui de 10 a 20 hores).

Roses solidàries i contra l'oblit. Al pati d'entrada de l'Ajuntament es vendran roses solidàries. L'import recaptat es donarà íntegrament a associacions sense ànim de lucre (de 10 a 20 hores). Amics de la Gent Gran també vendrà Roses contra l'oblit, una iniciativa solidària destinada a programes d'acompanyament per a persones grans que viuen soles (amicsdelagentgran.com).

Sardanes a la plaça de Sant Jaume. Sant Jaume serà l'escenari de la 69a Audició de Sardanes de la Colla Sardanista Sant Jordi, a càrrec de la Cobla La Principal de La Bisbal (Sant Jaume, a partir de les 19 hores).

Arts Libris. La Fira Internacional del Llibre d'Artista i Edició Contemporània celebra la seva novena edició a l'Arts Santa Mònica fins avui. El programa d'enguany inclou el V Simposi Internacional sobre Edició i Col·leccionisme, les presentacions de l'Speaker's Corner, tallers i activitats (Arts Santa Mònica;avui de les 12 a les 17 hores gratis i de les 17 a les 21 hores al preu de 4 euros l'entrada general, www.artslibris.cat).

Portes obertes a l'Ateneu Barcelonès. La seu de l'Ateneu, el Palau Savassona, es pot recórrer amb entrada gratuïta dins la jornada de portes obertes per Sant Jordi. Es poden visitar la Biblioteca, el jardí i les sales de conversa. I a la parada de La Rambla es venen llibres publicats per l'alumnat i el professorat de l'Escola d'Escriptura (Canuda, 6; avui de les 11 a les 20 hores; gratis; www.ateneubcn.org).

Imagen de rosas por Sant Jordi.
Imagen de rosas por Sant Jordi.

IX Festival del Llibre d'Artista i de la Petita Edició. L'Associació ILDE i l'Escuela Itinerante del Libro dediquen un festival al llibre com a forma d'investigació artística. És una exposició de llibres d'artista, de prototips editorials i petits tiratges inèdits de tot el món. També hi han trobades amb autors, taules rodones i workshops. Avui la plaça de Sant Just esdevé la Plaça dels Llibres Imaginats (Plaça de Sant Just, avui de 10 a 20 hores, gratis).

Jornada de lectura amb gossos. Purina, en col·laboració amb el Centre de Teràpies Assistides amb Cans (CTAC), organitza una jornada de lectura amb gossos d'educació assistida per fomentar els beneficis del vincle humà-animal en l'àmbit de l'educació i mostrar com un gos pot ajudar a un nen a motivar-se i centrar-se en la lectura (estand d'Abacus davant del centre comercial L'Illa Diagonal, avui de les 10.30 a les 13 hores i de les 16 a les 18.30 hores).

15a edició Sant Jordi al Raval. A més de roses i llibres, la Rambla del Raval proposa conèixer el treball de moltes entitats del barri i adquirir peces i material artesanal així com participar en activitats programades, com ara tallers, contacontes, lectures, presentacions de llibres i actuacions musicals (Rambla del Raval, avui de les 10 a les 20 hores, gratis).

Façana de roses a la Casa Batlló. L'edifici modernista torna a guarnir la seva façana de roses per celebrar la Diada, multiplicant la bellesa d'aquest edifici gaudinià (Passeig de Gràcia, 43).

Fira de Sant Jordi al Passeig de Sant Joan. La trobada ubica el seu escenari, avui entre el passeig de Sant Joan i el carrer d'Ausiàs March. Obrirà la fira una xerrada sobre La revolució editorial (11.30 a 12.30 hores) i durant la jornada s'aniran alternant mostres de dansa persa, hip hop i dansa tradicional xinesa, a més de conferències (avui d'11.30 a 19.30 hores).

Diada Musical a l'Antiga Fàbrica Damm. L’Antiga Fàbrica Damm acull aquest dilluns, per sisè any, el Sant Jordi Musical amb concerts, signatures de discos i llibres i mercat de llibres i roses. Els concerts es reparteixen per quatre escenaris amb Quimi Portet, Mi Capitán, La Iaia, El Petit de Cal Eril, Dolo o Xarim Aresté (Roselló, 515; avui de les 11.30 a les 22 h).

Mostrar comentarios

Códigos Descuento